dinsdag 201618 okt.

Een nieuw raadslid voor DOS

Geschreven door Ron de Rooy

Doordat Gina van Mulken wethouder wordt, en in tijden van het dualisme een wethouder niet tegelijkertijd in de raad kan zitten, komt haar zetel toe aan een volgende kandidaat van Lijst 1: DOS.

 

Bij DOS is het gebruikelijk dat kandidaten op aflopende volgorde van voorkeursstemmen plaats nemen in de raad. Direct na afloop van jl. gemeenteraadsverkiezingen bleek dat één kandidaat wilde afwijken van deze stelregel en daarmee werd de weg daartoe geblokkeerd. De algemene ledenvergadering heeft daarop besloten dat daarom in ieder geval tot aan volgende verkiezingen de Kieswet gehanteerd wordt en die zegt dat kandidaten(beneden de kiesdrempel) op aflopende lijstvolgorde in aanmerking komen voor een plek in de raad.

 

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want dat betekent bij het toepassen daarvan dat Cel Thans, die de verkiezingen afsloot met een prachtige 103 voorkeursstemmen, een collega met minder voorkeursstemmen voor zal moeten laten gaan. Uiteraard is er met Cel hierover gesproken en eigenlijk verraste ons zijn standpunt hierin niet: hij begrijpt het standpunt zoals ingenomen tijdens de ledenvergadering en wilde graag, volledig in lijn met het beleid dat DOS al jaren hieromtrent voert, een jonger iemand de kans geven om deze structurele zetel te bezetten. Hij vindt dat, gelet op de toekomst, op dit moment belangrijker: "Ik heb het ontzettend druk als voorzitter van de dorpsdagvoorziening in Meers. Ik merk dat ik daar ook iets moois kan betekenen voor de mensen!"

 

CelThans (5)

Cel in actie tijdens de opening van de dorpsdagvoorziening in Meers

 

Cel is samen met zijn collega's bezig met het coördineren van de wensauto en de dorpsbus en draagt zo zijn steentje nu al meer dan bij aan de gemeenschap. Daarnaast is hij ook al sinds 1989 actief lid van DOS en diens voorgangers, momenteel al 6 jaar als lid van de adviescommissie Maatschappelijke Zaken. "Ook stop ik veel tijd in het beheer van Speeltuin ut Wielke en als coach van Loopgroep Meers".

Door de geste van Cel komt de weg vrij voor Jorg Driessen die, ondanks de indruk die bovenstaande alinea onterecht kan wekken, toch goed was voor een niet misselijke 86 voorkeursstemmen. Hij komt hierdoor in aanmerking voor een plek in de gemeenteraad. Jorg is opgegroeid in Elsloo en woont momenteel samen in Stein.

 

DSC_6751 (640x426) (2)

Jorg in actie tijens een ledenvergadering van DOS

 

Op dit moment vervult Jorg binnen DOS een functie als bestuurslid en heeft hij (al 6 jaar) zitting in twee commissies: Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken en Milieu. In het dagelijks leven is Jorg hovenier van beroep. Hij zorgt voor de werkvoorbereiding en calculaties, maar neemt ook de uitvoerende taken voor zijn rekening. Eigenlijk zat hij in die vakinhoudelijke commissie altijd al op zijn plek en we mogen verwachten dat hij dat specialisme ook zal meebrengen in zijn nieuwe rol als gemeenteraadslid.  

De verwachting is dat Jorg eerstvolgende raadsvergadering, donderdag 20 oktober, zal worden beëdigd als gemeenteraadslid namens DOS. Wij wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe rol.

Reageren